Родителската интуиција е вашата најголема супермоќ.

Интуицијата се зголемува со едукација!

Дали сакате да го трансформирате вашето родителско искуство?

 • Научете како да му помогнете на вашето дете да ја зајакне неговата самодоверба и да развие социјално-емоционални вештини како што се самосвест, емпатија и издржливост.


 • Научете докажани стратегии за управување со бес, агресија и други тешки однесувања на начин кој ги почитува емоционалните потреби на вашето дете и промовира позитивни промени во однесувањето.

Отклучете го целосниот потенцијал на вашето дете преку

подготовка на самиот себеси

Дали сакате помирен дом со среќни, одговорни, независни, грижливи деца?

 • Научетекако да создадете богата и стимулативна средина која поттикнува љубопитност, истражување и љубов кон учењето.


 • Инспирирајте се како да го смените вашиот начин на размислување како родител од начин на контрола и авторитет кон начин на водство, почит и поддршка.

Конференцијата за Свесно Родителство е 100% во живо, креирана со цел сите родители да можат да си дозволат едукација за свесно родителство, а со тоа да влијаеме на прекинување на старите циклуси на родителување.


Со едукација на една цела генерација родители, инвестираме не само во родителите туку и во цела една генерација на деца, но и многу генерации по нив.

Без разлика дали сте нов родител, самохран татко, имате 4 или само 1 дете оваа конференција ке ви понуди стратегии за секое ниво од патувањето наречено родителство, но и решенија за секој предизвик на патот.

Програма и предавачи

Предавањата на конференцијата се пренесуваат онлајн, во живо во текот на пет дена. Со купување на билетот вие ќе имате пристап до сите предавања во живо и снимки од истите по конференцијата.

Ден 1


20/09/2024

Придружете ни се за да научите како да се грижиме за себеси, што значи позитивна комуникација родител-дете и зошто е важно да се знае развојот на детскиот мозок.

19h - 20h

Maya MJ

Грижата за себе како основна вештина во родителството

20h - 21h

Христина Стефановска

Како да разговарате со децата, за да бидете слушнати?

21h - 22h

Анѓела Срезоска Гонсалвес

Дали децата манипулираат со нас?

Ден 2


21/09/2024

Ќе стекнете знаење за тоа како мајчинството е двигател на промени, како да ја отклучите самодовербата кај вашето дете и што подразбира правилна употреба на социјални мрежи/ социјални медиуми.

19h - 20h

Моника Зец Медуњанин

Мајчинството како двигател на промени

20h - 21h

м-р Ана Салтирова Давидовски

Отклучете ја самодовербата кај вашето дете

21h - 22h

м-р Николина Петровска

Социјални медиуми и родителство

Ден 3


22/09/2024

Третиот ден ќе биде фокусиран на тоа како да поставите граници со семејството и фамилијата, која е разликата помеѓу традиционалниот и Онлајн булинг и кои конкретни техники да ги употребите за добивање соработка со детето.

19h - 20h

м-р Елена Џебр

Граници во родителството– со себе, со семејството и со светот

20h - 21h

Сара Георгиевска

Родителство во ера на булинг – традиционално vs Cyber булинг и што сега?

21h - 22h

д-р Соња Китановска-Кимовска

Разбуди го родителот во себе:

Kако до подобра соработка со детето?

Ден 4


23/09/2024

Креирање на рутини и ритуали за подобар ноќен сон, како да станеме свесен родител на нашите деца/детето во нас, што е тоа финансиска едукација се дел од прашањата на кои ќе добиете одговор во овој ден.

19h - 20h

Сања Ѓорѓева

Здрав сон и проспани ноќи како основа за здраво и среќно семејство

20h - 21h

Кристина Дескоски

Моето дете е мој гуру!

21h - 22h

Сања Трајкоски

Преку игра до финансиска едукација

Ден 5


24/09/2024

Овој ден ќе се фокусира на стекнување знаење за управување со емоции и развивање емпатија кај децата и прифаќање на живот со дете со здраствени предизвици.

19h - 20h

Maya MJ

Прифаќање на патот: Моќта на прифаќањето во родителството на деца со здравствени предизвици

20h - 21h

Елена Граматикова

Негување на емоционалната интелигенција кај децата: Разбирање и регулација на емоциите

21h - 22h

Леа Ризаова

Развивање на емпатија и љубезност кај децата

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА

Конференција 2023 + 2022

 • 15 предавања во живо
 • Практични вежби од секое предавање
 • Неограничен пристап до сите снимки
 • Eксклузивна платформа

+

 • 12 видео предавања од конференцијата 2022
 • Практични вежби за сите 12 предавања

БОНУС:

 • Ваучер од 1000 денари за Тестирање за рано откривање и развој на таленти
 • Ваучер за 20% попуст на едукативна играчка
 • Ваучер за 20% попуст на годишна членарина во едукативен центар

Конференција 2023

 • 15 предавања во живо
 • Практични вежби од секое предавање
 • Неограничен пристап до сите снимки
 • Eксклузивна платформа

БОНУС:

 • Ваучер од 1000 денари за Тестирање за рано откривање и развој на таленти
 • Ваучер за 20% попуст на едукативна играчка
 • Ваучер за 20% попуст на годишна членарина во едукативен центар

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА

Конференција 2024 + 2023 + 2022

 • 15 предавања во живо
 • Практични вежби од секое предавање
 • Неограничен пристап до сите снимки
 • Eксклузивна платформа

+

 • 27 видео предавања од конференцијата 2022 + 2023
 • Практични вежби за сите 27 предавања

БОНУС:

 • Ваучер од 1000 денари за Тестирање за рано откривање и развој на таленти
 • Ваучер за 20% попуст на едукативна играчка
 • Ваучер за 20% попуст на годишна членарина во едукативен центар

Што кажаа родителите за 2022 конференцијата

Не можам а да не кажам колку добар проект сте осмислиле. Секоја чест! Секој одбран гостин предавач е полн погодок.

Браво! Мислам дека оваа конференција е нешто највредно и најважно што сме имале до сега!

Многу ми се допаѓа конференцијата за свесно родителство и секоја чест за иницијативата. Одговоривте на многу прашања и табу теми.

Прекрасна конференција. Многу ми е жал што заврши, некако овие две недели како во магичен родителски свет живеев, свет во кој научив многу нови нешта.

Конференцијата е нешто предобро, нешто што и треба на секоја мајка. Благодарна за се што слушнав и секој ден со нетрпение го очекувам новото предавање. Честитки за успехот и за освестување на многу родители.

Никогаш повеќе нема да бидеме исти после овие две недели. Долго време работа на себе и ваквите случувања ми даваат надеж дека можеби еден ден децата ќе ги оставиме во малку подобар свет.

Конференција 2022

Повеќе од 1700 родители веќе открија како да бидат посмирени и посамоуверени со стратегиите и упатствата кои беа споделени на Конференцијата за свесно родителство 2022 и 2023. Ова беа предавањата кои се одржаа на претходните конференции.

Кои сме ние?

Катерина Љамова Богоевска

Главен организатор и основач

Здраво, јас сум Катерина. Јас сум основачот на NGO GROW , каде нашата мисија е да обезбедиме што повеќе деца и возрасни со вештини за добросостојба. Исто така сум и мајка на две прекрасни, љубопитни момчиња, кои секојдневно ме предизвикуваат да ги гледам нештата од нова перспектива.


Моја желба е да имам влијание врз општествени промени и веќе 7 години го користам мојот Инстаграм профил за таа намена. Дополнително, последните 2 години, преку невладината организација GROW сакам да дадам поддршка на родителите во совладување на животни предизвици, личен развој и едукација.


Се надевам дека ќе ни се придружите на Конференцијата за свесно родителство, каде што ги обединуваме најреномираните експерти од областа на родителството во Македонија, да ни помогнат во подобрување на комуникацијата, разбирањето, и поврзувањето на нашите семејства и пошироко!

NGO GROW

организаторНајчесто поставувани прашања

Кога ќе се одржи новата конференција?

Конференцијата за свесно родителство ќе се одржи од 20.09. до 24.09.2024

Дали можам да ги купам снимките од ланската конференција?

Да, креиравме специјална понуда која ја вклучува Конференцијата 2024 + снимките од Конференцијата 2022 + 2023. Можете да ја видите во опциите за плаќање.

Каде ќе се одржува конференцијата?

Конференцијата ќе се одржува целосно онлајн на платформата www.roditelstvo.mk

Имам проблем со купување на билетот. Дали можете да ми помогнете?
Не можам да ги следам сите предавања во живо. Дали ќе ги добиеме снимките од предавањата?

Да, сите снимки од предавањата ќе бидат поставени на платфoрмата, по завршувањето на секое предавање, а сите учесници на коnференцијата ќе можат со најавување на својот кориснички профил да ги гледаат пропуштените снимки на платформата www.roditelstvo.mk

NGO GROW e организација која има за цел подигнување на свест и поддршка на родители во совладување на животни предизвици, личен развој, едукација затоа што среќен и исполнет родител е еднакво на среќни и исполнети деца, а во иднина среќни, исполнети и остварени возрасни.